Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چهار قسمت گذشته سلسله مطالب داستان ایران و جام جهانی که به بهانه بازی های انتخابی تیم ملی در راه جام جهانی 2022 قطر هر یکشنبه و سه شنبه در طرفداری منتشر می شود، داستان حضور ایران در رقابت های انتخابی جام جهانی 1974 را که با ناکامی ملی پوشان کشورمان همراه بود، مرور کردیم و حالا به دومین تجربه تیم ملی در انتخابی های جام های جهانی رسیدیم؛ جام جهانی 1978 آرژانتین

در این قسمت به دور رفت رقابت های مرحله نهایی نگاه دقیق تری می اندازیم، با ما همراه باشید .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

اختصاصی طرفداری / با صعود از دور اول انتخابی جام جهانی، ملی پوشان کشورمان باید در دور نهایی به مصاف پنج قدرت برتر آسیا می رفتند. کره جنوبی، هنگ کنگ، استرالیا و کویت، چهار تیمی بودند که از چهار گروه دیگر دور مقدماتی صعود کرده بودند و طبق برنامه باید در یک گروه پنج تیمی به صورت رفت و برگشتی در برابر هم قرار می گرفتند تا تکلیف تنها سهمیه آسیا و اقیانوسیه برای سفر به آرژانتین مشخص شود. کنفدراسیون فوتبال آسیا که از میزان حساسیت بالای بازی ها آگاه بود برای این رقابت ها از داوران اروپایی استفاده کرد تا هیچ مشکلی از بابت داوری در مسابقات رخ ندهد. اولین بازی این مرحله، تقابل ایران برابر هنگ کنگ بود. ملی پوشان کشورمان که در ادامه بازی ها باید به ترتیب در پوسان و ملبورن به مصاف کره جنوبی و استرالیا می رفتند به خوبی می دانشتند که پیروزی پر گل در برابر حریف نه چندان مطرحی مثل هنگ کنگ اولین نیاز آنها به شمار می رود. اما نبود یک مدیر مناسب برای تیم ملی کمی کار را دشوار کرده بود. مدیران فدراسیون برای کاهش هزینه ها، تیم ملی را با یک پرواز عادی به شرق آسیا فرستادند. پرواز 12 ساعته حسابی بازیکنان را از نظر بدنی تضعیف کرده بود. شرایط بد آب و هوایی هنگ کنگ هم مزید بر علت شده بود تا سفیدپوشان کشورمان در اولین بازی کیفیت مورد نظر را ارائه ندهند. سرمربی آلمانی هنگ کنگ با اشاره به این موضوع که چهار ستاره تیمش آسیب دیده هستند پیش از بازی به خبرنگاران گفت: «من قهرمان آسیا را اول به خانه خود کشیدم تا سرنوشت جنگ جام جهانی را معلوم کنم و دنباله بازی ها تجربه آموزی خواهد بود. بدین روی نتیجه بازی برای ما همه چیز خواهد بود.»

حشمت مهاجرانی هم پیش از بازی گفته بود که در این بازی بسیار با احتیاط بازی می کنیم با این وجود بازیکنان ما به شدت به دنبال پیروزی هستند که همین یعنی روحیه تیم بالاست. 

اینفوگرافیک خلاصه بازی رفت ایران و هنگ کنگ ایستاده از راست علی پروین، حسین گازرانی، ناصر حجازی، غفور جهانی، نصرالله عبداللهی، رضا عادلخانی، حسن روشن
نشسته از راست: حسن نظری، ابراهیم قاسمپور، خبیری و محمد صادقی
(کیهان ورزشی - 4 تیر 1356)

بازی با حملات میزبان آغاز شد و تا دقیقه ده به شکل عجیبی روی دروازه ایران فشار زیادی وارد شد که با درخشش نظری و صادقی در مهار دو گوش چپ و راست حریف، این حملات خنثی شد. در جواب این حملات، مهاجمان کشورمان از دقیقه 11 تا 22 سه بار روی دروازه هنگ کنگی ها خطرناک ظاهر شدند که در سومین حمله گل اول بازی به ثمر رسید. در بیست و دومین دقیقه بازی، روی نفوذ پروین از جناح راست تیم ایران صاحب یک ضربه کرنر شد تا سانتر ارسالی عادلخانی از روی نقطه کرنر را حسین گازرانی با یک ضربه سر چکشی به گل اول بازی تبدیل کند.

دو نما از صحنه گل اول بازی که روی ارسال کرنر محمدرضاعادلخانی و ضربه سر حسین گازرانی به صمر رسید. علی پروین و غفور جهانی اولین بازیکنانی هستند که به گلزن تبریک می گویند
(کیهان ورزشی - 4 تیر 1356) شماتیک گل اول ایران برابر هنگ کنگ؛ زننده گل حسین گازرانی

بعد از این گل بازی به تعادل کشیده شد و تا پایان نیمه اول هر دو تیم دو موقعیت گلزنی داشتند که در هیچ کدام از این حملات گلی رد و بدل نشد. در نیمه دوم هم داستان نیمه اول تکرار شد و به جز دقایق 65 تا 75 که حملات میزبان شدت بیشتری داشت در سایر دقایق بازی توپ و میدان در اختیار بازیکنان کشورمان بود. در نیمه دوم شاگردان مهاجرانی موقعیت گلزنی زیاد به دست آوردند که قدر آنها را نداستند تا اینکه در نهایت در دقیقه 77 روی حرکت پا به توپ زیبای پروین و عبور از سد سه مدافع حریف و رد کردن توپ از زیر دستان دروازه بان هنگ کنگ، توپ در دهانه دروازه به غفور جهانی رسید تا گل دوم بازی برای تیم کشورمان به دست آید.

غفور جهانی مرد نوک حمله ملوان، برابر هنگ کنگ نوک حمله ایران بود و همچنانکه انتظار می رفت سریع، مقاوم و پرتلاش نشان داد و سرانجام هم بدنبال پاس علی پروین و در یک فرصت استثنایی و با کاری خوب دومین گل را به این شکل زد و بدنبال آن از شادی به پرواز در آمد و دیرک افقی دروازه هنگ کنگ را چسبید
(کیهان ورزشی - 4 تیر 1356) شماتیک گل دوم ایران برابر هنگ کنگ؛ زننده گل غفور جهانی

تیم ملی ایران دو بر صفر پیروز شد اما خیلی زود شیرینی این پیروزی سخت، به کام مربیان تیم ملی کم رنگتر هم شد. به دلیل اینکه با تیم ملی هیچ پزشکی به مسابقات اعزام نشده بود یک عفونت ساده در پای حسن روشن به یک آسیب دیدگی نسبتا جدی برای این بازیکن تبدیل شد و کادر فنی را تا حدودی نگران آینده این ستاره خط حمله ایران کرد. 

نا هماهنگی های حواشی تیم ملی تمامی نداشت. طبق برنامه ریزی فدراسیون تیم ملی باید بعد از این مسابقه اردویی ده روزه در اوزاکا داشته باشد و سپس به سمت پوسان حرکت کند اما همین ناهماهنگی ها باعث شد کاروان تیم ملی ایران بعد از یک سرگردانی 36 ساعته در شرق آسیا مستقیما راهی کره جنوبی شود. همین سردرگمی و سفر طولانی مدت باعث شد تیم ملی کشورمان پس از رسیدن به پوسان تنها یک جلسه تمرینی در چهار روز داشته باشد. از طرف دیگر میزبانی کره ای ها هم بسیار ضعیف بود. به ملی پوشان کشورمان اجازه تمرین در زمین اصلی مسابقه داده نشد، زمین تمرینی ایران خاکی بود و علاوه بر آن دانش آموزان کره ای در محل تمرین تیم ملی کشورمان حضور داشتند که نظم تمرین را بر هم می زد.

زننده کرنر کجاست؟ این فریاد بچه های تیم ملی ایران در یکی از جلسات تمرین جلوی دروازه خود در کره جنوبی است چرا که زننده این کرنر تمرینی در میان دوستداران مزاحم کره ای گم شده است. واقعا عذابی که بچه های ما در کره جنوبی کشیدند فراموش نشدنی است. راستی کره ای ها نمیدانستند که بازی برگشتی هم هست؟
(کیهان ورزشی - 18 تیر 1356)

سرمربی تیم ملی کره هم پیش از بازی در جمع خبرنگاران فشار کار را برای ملی پوشان کشورمان بیشتر از پیش کرد و با اشاره به اینکه تیمش 5 مصدوم دارد گفت ایران فاتح این مسابقه خواهد بود. این مصاحبه باعث شد تا بازیکنان ایران فشار روانی بالایی را روی خود حس کنند به این شکل که اگر این کره ضعیف را هم نبرند دیگر امیدی به ادامه رقابت ها نخواهند داشت.

اینفوگرافیک خلاصه بازی رفت ایران و کره جنوبی فعلا فقط نبازیم! اینان که چنین با اراده و محکم به میدان نبرد می آیند، می روند تا یکی از دیدارهای حیثیتی را انجام دهند. چهره های بازیکنان ما به خوبی نشان می دهد که مصمم به گرفتن امتیاز هستند. ما با سیاست تساوی پیش رفتیم و فقط سعی کردیم که نبازیم اگر هم موقعیتی پیش آمد چه بهتر که گل بزنیم و باز عقب بکشیم. موقعیتی که بسیار کم پیش آمد!
(کیهان ورزشی - 18 تیر 1356)

بازی را به قید قرعه یاران ما آغاز کردند و در همان دقیقه سوم بازی اولین خطر را روی دروازه حریف ایجاد کردند که شوت ضعیف غفور جهانی از کنار دروازه راهی اوت شد. اما در کمال تعجب کره ای ها بعد از این موقعیت نبض بازی را در دست گرفتند و به گفته شاهدان بازی در ده دقیقه عرق مدافعان ما را درآوردند. نکته جالب برتری کره ای ها در نبردهای هوایی بود، جایی که مدافعان بلند قامت ما مثل گازرانی و عبداللهی در نبرد با مهاجم یک متر و نود سانتی متری کره ای حرفی برای گفتن نداشتند. اوج درخشش ناصر حجازی در این مسابقه در بیست و ششمین دقیقه بود که در مصافی تک به تک مهاجم حریف را مغلوب چابکی خود کرد. در اواخر نیمه اول هم روی ارسال کرنر حسن روشن، حسین گازرانی ضربه سر خوبی را روانه دروازه میزبان کرد که با عکس العمل به موقع دروازه بان کره ای این موقعیت هم از دست رفت تا نیمه اول بدون گل تمام شود.

تیم ملی فوتبال ایران با این حمله خود نظم سازمان دفاعی تیم کره جنوبی را بهم ریخته است. دروازه بان آبی پوش کره با این حالت درازکش توپ را در چنگال خود دارد. در حالیکه غفور جهانی و کمی دورتر علی پروین و در سمت راست عکس حسن روشن دیده می شوند
(کیهان ورزشی - 18 تیر 1356)

ماجرای نیمه دوم اما تغییر خاصی نداشت و باز هم این تیم ملی کره جنوبی بود که در یک بازی یک طرفه، 45 دقیقه روی مدافعان و دورازه بان ما فشار آورد که با بخت بلند شاگردان مهاجرانی دروازه ایران بسته ماند تا یک امتیاز شیرین از کره جنوبی دشت کنیم. مهاجم یک متر و 90 سانتی کره به حدی ایران را آزار داد که در آغاز نیمه دوم، حشمت مهاجرانی از عمونصی (نصرالله عبداللهی) خواست کمی عقب تر بازی کند و پشت سر حسین گازرانی را پوشش بدهد و از گازرانی خواست با مهاجم کره ای به هوا بپرد و سایه به سایه او باشد. این ترفند جواب داد و کمتر توپی روی سر این مرد بلند قامت میزبان نشست.

بهترین توصیف از این بازی را فردای مسابقه در تیتر روزنامه ها می شد خواند. تیترهایی نظیر «هرگز چنین دست و پا بسته تسلیم نبودیم! کره ای ها تا اینجا لایق تر از ما بوده اند»، «امتیازی از جهنم» و «در میدان پوسان ایران بد بازی نکرد، اصلا بازی نکرد!»

حشمت مهاجرانی در پایان بازی به خبرنگاران گفت: «پیش از مسابقه گفته بودم که ما بهتریم و میبریم اما این حرف ها را برای تضعیف روحیه حریف زدم. من به بازیکنان تیمم گفتم وقت کشی کنند و دفاعی بازی کنند. چیزی که مسلم بود این است که آنها از ما بهترند.»

با تساوی برابر کره جنوبی سفر 22 روزه ایران به شرق آسیا با کسب سه امتیاز شیرین همراه شد تا کاروان تیم ملی با دست پر به سمت استرالیا راهی شود. آوازه ایران پیش از تیم ملی به قاره استرالیا رسیده بود. رسانه های استرالیایی با تحلیل تیم ملی تیترهای جالبی زده بودند. روزنامه سان نوشته بود تنها نگرانی فوتبال استرالیا ایران است و دیلی میل در یک تحلیل فنی بخت استرالیا را بالاتر می دانست. تام اندرسون مفسر تلویزیون استرالیا در نقل قولی آورده بود که ایران مانع اصلی استرالیا برای صعود به جام جهانی آرژانتین است و پیروزی برابر ایران در ملبورن را هدف اول کادر فنی استرالیا اعلام کرده بود. در جمع مفسران و کارشناسان داخلی هم درباره این مسابقه حرف و حدیث فراوان بود. عده ای از پیشکسوتان معتقد بودند که برنده این بازی تیم کشورمان است اما عده دیگری از کارشناسان که به بازی چهار سال قبل اشاره می کردند، می گفتند که اگر برای گرفتن انتقام دوره قبل به ملبورن برویم قطعا بازنده میدان خواهیم بود. برخی از رسانه ها هم با مقایسه تدارکات دو تیم برای این مسابقه بخت استرالیا را بالاتر از ایران می دانستند. استرالیایی ها در حالی که ما در تنها دیدار تدارکاتی خود برابر رومانی در تهران به میدان رفتیم و نتیجه تساوی بدون گل را به دست آوردیم، با دعوت از تیم های آرسنال، سلتیک و ستاره سرخ بلگراد یک رقابت چهارجانبه را در ملبورن ترتیب دادند تا بازیکنان استرالیایی با هماهنگی بیشتری پا به میدان مبارزه با ایران بگذارند و این در حالی است که لیست تیم ملی استرالیا نسبت به چهار سال قبل تنها 9 تغییر دارد.

نمایی از دیدار دوستانه تیم ملی برابر رومانی
(کیهان ورزشی - 22 مرداد 1356)

نکته جالب در باره این بازی پیشنهاد جنجالی ریل رازیک سرمربی چهار سال قبل استرالیایی ها به حشمت مهاجرانی بود که حاضر است در ازای 5 هزار دلار اسرار تیم استرالیا را در اختیار مربیان ایران قرار دهد که البته از سوی فدراسیون و کادر فنی تیم ملی ایران رد شد.

اینفوگرافیک خلاصه بازی رفت ایران و استرالیا از چپ به راست: حشمت مهاجرانی، حسن روشن، ابراهیم قاسمپور، حسن نظری، محمد صادقی، نایب آقا، آندرانیک اسکندریان، نصرالله عبداللهی، غفور جهانی، حسین گازرانی، ناصر حجازی و علی پروین
(کیهان ورزشی - 29 مرداد 1356)

دبیر کل فدراسیون فوتبال استرالیا قبل از بازی در رسانه ها گفته بود که ایران را با چهار اختلاف می بریم. در نیمه اول بازی نمایش استرالیایی ها چیزی غیر از این هم نبود، حملات بی امان مهاجمان استرالیا و سیستم بازی انگلیسی این تیم به شدت مدافعان و دروازه بان تیم ملی را تحت فشار گذاشته بود و جز ضربه راه دور حسن روشن در نیمه اول تیم ملی کشورمان بخت گلزنی خاصی را بدست نیاورد.

نمایی از درخشش ناصر حجازی در ملبورن

در چهل و سومین دقیقه اتفاق بزرگ بازی رخ داد. روی توپ بلندی که از جناح راست به محوطه جریمه ایران فرستاده شد خطای هند نصرالله عبداللهی اعلام و یک موقعیت گلزنی عالی از روی نقطه پنالتی نصیب استرالیایی ها شد اما ضربه پنالتی زرد پوشان استرالیایی از بالای دروازه حجازی به بیرون رفت تا تیم ملی کشورمان همچنان به ادامه بازی امیدوار بماند. درست یک دقیقه بعد از ضربه پنالتی استرالیایی ها، غفور جهانی توپ ارسالی حسن روشن را به تیرک افقی دروازه آلن ماهر کوبید تا نیمه اول بدون رد و بدل شدن گلی تمام شود.

عکس بالا: آرژانتین در نیم متری بالای دروازه ما (صحنه ای از پنالتی از دست رفته استرالیایی ها)
عکس پایین: هجوم یکنواخت استرالیایی ها و درخشش مدافعان
(کیهان ورزشی - 5 شهریور 1356) نمای دیگری از پنالتی سوخته استرالیایی ها که توپ به بالای دروازه ناصر حجازی فرستاده شد

داستان نیمه دوم هم دقیقا مثل نیمه اول بود، حمله از استرالیا و دفاع از ایران، بااین تفاوت که در دقیقه 70 حسن روشن ورق را برگرداند. ضربه راه دور محمد صادقی توسط دروازه بان استرالیا به صورت ناقص دفع شد و حسن روشن با تیزچنگی خاص خود به توپ برگشتی رسید و دروازه میزبان را باز کرد.

حلقه شادی بازیکنان تیم ملی بعد از گلزنی حسن روشن برابر ساکروها شماتیک گل ایران برابر استرالیا؛ زننده گل حسن روشن

با این گل روحیه ملی پوشان کشورمان بالاتر رفت و در دقیقه نودم بازی اگر غفور جهانی دقت بیشتری به خرج می داد می توانست حساب کار را دو بر صفر کند. پاس عالی روشن در برابر دروازه خالی به غفور جهانی رسید اما ضربه این بازیکن از کنار دروازه به بیرون رفت تا بازی با همان برتری یک گله ایران تمام شود.

جیمی شولدر، سرمربی انگلیسی استرالیا که پیش از بازی وعده پیروزی با 3 یا 4 گل اختلاف را داده بود، در پایان بازی در حالی که عصبانیت در چهره او موج می زد گفت: «اگر پنالتی ما گل می شد برنده بازی می شدیم. دروازه بان ما 35 دقیقه دست در جیب فقط بازی را تماشا می کرد چون ایرانی ها فرصت حمله کردن به دروازه ما را پیدا نمی کردند. من در این مسابقه هفت بازیکن اصلی تیمم را در شرایط آرمانی در اختیار نداشتم، هیچ دلیلی وجود ندارد که ما در تهران برنده بازی برابر ایران نباشیم.»

در سمت مقابل حشمت مهاجرانی که از پیروزی ارزشمند تیمش در زمین اصلی ترین رقیب این مرحله بسیار شادمان بود به خبرنگاران گفت: «با کسب 5 امتیاز از 3 بازی خارج از خانه 60 درصد راه صعود را طی کرده ایم. عملکرد بازیکنانم در این بازی یکی از عاقلانه ترین و با فکرترین بازی های تیم ملی در چند سال اخیر بود اما کار ما تمام نشده است.» مهاجرانی بعد از این بازی برای بررسی شرایط تیم ملی کویت، رقیب آینده ایران که حدود دو ماه دیگر در تهران باید به مصاف ملی پوشان کشورمان بیاید، راهی انگلستان شد.

کاروان تیم ملی در بازگشت از ملبورن در فرودگاه با استقبال پرشور هواداران فوتبال مواجه شد تا خستگی این سه مسابقه سخت در زمین حریفان به خوبی از تن ستاره های تیم ملی بیرون برود.

دو تصویر از استقبال پرشور هواداران تیم ملی در فرودگاه از ملی پوشان
(کیهان ورزشی - 29 مرداد 1356)

در فاصله دو ماهه بین بازی با استرالیا و کویت لیگ تخت جمشید که دو بار پیش از این در هفته های یازدهم و سیزدهم به خاطر بازی های ملی دچار وقفه شده بود از سر گرفته شد و بازیکنان به تیم های باشگاهی خود اضافه شدند تا نهم مهر ماه که برای بازی دوستانه برابر تیم المپیک مجارستان مجددا به اردوی تیم ملی ملحق شوند.

تصویری از بازی دوستانه تیم ملی برابر تیم المپیک مجارستان
(دنیای ورزش - 7 آبان 1356)

بعد از برتری 3-1 در این بازی دوستانه اردوی آمادگی تیم ملی تشکیل شد تا در اولین بازی خانگی خود میزبان کویتی باشیم که ماریو زاگالو، مربی کهنه کار و پرافتخار برزیلی را روی نیمکت دارد. ملی پوشان کشورمان در اوج آمادگی بودند. بازیکنان در بازی های سخت گذشته به هماهنگی آرمانی رسیده بودند و حالا با قدرت یکصد هزار هوادار پر شور و حرارت ورزشگاه آزادی شرایط سختی رابرای تیم ملی کویت فراهم کرده بودند.

اینفوگرافیک خلاصه بازی رفت ایران و کویت ایستاده از چپ: حسین گازرانی، غفور جهانی، نصرالله عبداللهی، نایب آقا، آندرانیک اسکندریان، محمد صادقی
نشسته: ناصر حجازی، علی پروین، حسن نظری، ابراهیم قاسمپور، رضا عادلخانی
(دنیای ورزش - 14 آبان 1356)

نیمه اول با برتری قاطع تیم ملی کشورمان همراه بود اما به علت کمبود موقعیت های گل بازی کسل کننده ای را شاهد بودیم. تنها موقعیت خطرناک این نیمه در سیزدهم دقیقه با سانتر اسکندیان و ضربه سر غفور جهانی که به تیر افقی دروازه اصابت کرد نصیب تیم ملی ایران شد که باز هم چیزی از کسل کنندگی بازی در نیمه اول کم نکرد.

اما ماجرای نیمه دوم کاملا متفاوت بود. خیلی زود در چهل و هفتمین دقیقه رضا عادلخانی از راه دور دروازه کویت را تهدید کرد که شوت این بازیکن در برگشت به غفور جهانی رسید و گل اول بازی توسط جهانی به ثمر رسید.

دقیقه 47 طلایی ترین لحظه مسابقه برای تیم ایران بود. لحظه ای که غفور تیر خلاص را شلیک کرد و گل پیروزی ساز یارانش را به ثمر رساند. تصویر لحظه ای بعد از گل است که گلزن (9) از فرط شادی دست هایش را به آسمان بلند کرده و کویتی ها مغموم و افسرده از یکسو به توپ و از سوی دیگر به حسین محمد آخرین فردی که در راه مهار این ضربه ناکام مانده و بر زمین غلتیده است، نگاه می کنند
(دنیای ورزش - 7 آبان 1356) شادی از تنها گل. گلزن تنها گل ایران در دیداری که التهاب جایگزین منطق شده بود در عکس نیست ولی دسته گل شادی را عادلخانی، اسکندریان (راست) نظری (بالای سراین دو) و پروین برپا کرده اند. یک کویتی غمگین به سوئی دیگر می نگرد
(دنیای ورزش - 14 آبان 1356) شماتیک گل ایران برابر کویت؛ زننده گل غفور جهانی

این گل شرایط بازی را کاملا تغییر داد و تیم کشورمان یک پارچه حمله شد و اگر درخشش احمد طرابلسی نبود بازی را با اختلاف چهار یا پنج گل پیروز میشدیم. فشار تیم ملی به قدری بود که در دقیقه 66 پنج کرنر متوالی روی دروازه کویتی ها ارسال کردیم. با توجه به نتایجی که کویتی ها در بازی های قبلی خود بدست آورده بودند ( پیروزی برابر استرالیا و هنگ کنگ و شکست برابر کره جنوبی در سه بازی خارج از خانه ) برنده این بازی صعودش به جام جهانی را تا حدود زیادی قطعی میکرد که با درخشش ملیپوشان کشورمان این 2 امتیاز حساس به ایران رسید.

این لحظه ای است که همه مردم در انتظار آن بودند؛ مسابقه حساس تیم های ایران و کویت به پایان رسیده و طبق معمول بازیکنان دو تیم پیراهن های خود را با یکدیگر عوض می کنند. در این تصویر نصرالله عبداللهی پیراهن خود را با بازیکن کویتی عوض کرده و پیراهن شماره 14 کویت را در دست گرفته تا بپوشد
(دنیای ورزش - 14 آبان 1356)

سرمربی بزرگ کویتی ها که پیش از این مسابقه گفته بود بردن ایران برای ما یک امر عادی است، بعد از بازی با خونسردی خاصی در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: «راستش را بخواهید برای مساوی به تهران آمده بودیم. ما خوب بازی کردیم و شما با خوش شانسی بازی را بردید.» در این لحظه در جواب اعتراض خبرنگاران که گفتند « پس این همه حمله ایران را ندیدید؟» ماریو زاگالو با لبخندی به لب پاسخ داد: «تمام موقعیت های شما روی کرنر به دست آمد. ما از چهار بازی بعدی 8 امتیاز می خواهیم و هنوز برای صعود به جام جهانی امیدواریم.»

حشمت مهاجرانی مطابق معمول این حرف ها را بی پاسخ نگذاشت و با یک جمله و البته لبخندی به لب پاسخ زاگالو را داد: «نظر مربی کویت برای خودش محترم است اما بالاخره یکی از این همه حمله که باید به گل تبدیل می شد.»

ماریو زاگالو با دلی پر درد و ظاهری آرام به سوی حشمت مهاجرانی رفت تا پیروزی رقیب را تبریک بگوید. مرد صاحب نامی که دو بار با برزیل قهرمان جام جهانی شد و یک بار با مقام مدیریت این تیم جام را برای همیشه از آن این کشور کرد. حالا با تیم کویت چه شکست هایی را تحمل می کند!
(دنیای ورزش - 7 آبان 1356)

با این پیروزی رقابت های دور رفت تمام شد و تیم ملی کشورمان با کسب 7 امتیاز از 4 بازی پایین تر از استرالیای 7 امتیازی که 6 بازی را انجام داده بود در رتبه دوم جدول قرار گرفت تا با امیدواری بیشتر و اتکا به بازی های خانگی پیش  رو بیش از پیش صعود به جام جهانی را در دسترس ببیند.

ادامه ماجرای صعود به جام جهانی 1978 آرژانتین را در قسمت بعد بخوانید.

 

بیشتر بخوانید:

ایرانِ جهانی، قسمت چهارم | یک استارت ضعیف همه را نگران کرد

 

ایرانِ جهانی، قسمت چهارم | یک استارت ضعیف همه را نگران کرد

 

ایرانِ جهانی، قسمت سوم | بهترین ها به جام جهانی نرسیدند، حیف از گل های پرویز کبیر

 

ایرانِ جهانی، قسمت دوم | صعود بی دردسر اما پر انتقاد از دور نخست

 

ایرانِ جهانی، قسمت اول | گام های لرزان در ابتدای مسیر آلمان

اخبار داغ 

تجاوز به لیلای 12 ساله در خانه پدری اش / در تهران اتفاق افتاد قابل توجه پرسپولیسی ها؛ یک معلول مستمری بهزیستی را به حساب باشگاه پرسپولیس ریخت! دلایل 5 گانه استعفای اعضای هیات مدیره استقلال  شایعه تماس رامین رضاییان با رییس فدراسیون فوتبال هالند، کوادرادو و ادوارد مندی، بهترین های لیگ قهرمانان فصل 21-2020 تیم های راه یافته به لیگ قهرمانان اروپا 22-2021 + سیدبندی

منبع: طرفداری

کلیدواژه: ملی پوشان کشورمان صعود به جام جهانی نصرالله عبداللهی تیم ملی کشورمان استرالیایی ها حشمت مهاجرانی برابر هنگ کنگ تیم ملی ایران ایران برابر کیهان ورزشی پیش از بازی گل اول بازی روی دروازه محمد صادقی دروازه بان جهانی رسید دنیای ورزش ناصر حجازی غفور جهانی اولین بازی تیم ملی علی پروین شماتیک گل کره جنوبی کره ای ها کویتی ها نیمه دوم حسن روشن نیمه اول زننده گل رقابت ها برای تیم بازی ها ضربه سر آبان 1356 تیر 1356

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tarafdari.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «طرفداری» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۸۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربیعی: قسمت بود ببازیم و هوادار تراکتور خوشحال شود

به گزارش ورزش سه، محمد ربیعی سرمربی ذوب آهن پس از شکست مقابل تراکتور در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد و درباره مسائل فنی و حاشیه‌ای مسابقه به صحبت پرداخت.

محمد ربیعی در نشست خبری اظهار کرد: قبل از صحبت درباره بازی فوت هوادار تراکتور را به مردم تبریز و جامعه فوتبال ایران تسلیت می‌گویم، واقعا ناراحت شدم روحشان شاد باشد.

سرمربی ذوب آهن درباره شرایط مسابقه گفت: به دو تیم خسته نباشید می‌گویم، ۱۲۰ دقیقه تلاش کردیم ولی در پنالتی‌ها بیش از هرچیز شانس مهم است و دقت ضربات هم اهمیت دارد، تیم ما در طول فصل تا الان ۲ پنالتی زده بود که هر دو را خراب کردیم، مقابل ملوان و آلومینیوم این اتفاق افتاد و کمبود پنالتی‌زن داریم.

او ادامه داد: هر ۳ بازی تراکتور و ذوب‌آهن در فصل جاری خوب بود، بچه ها زحمت کشیدند و شرایط ویژه ای داشتیم، ما در دو سه هفته اخیر با ترافیک سنگین بازی رو به رو بودیم، در مسیر بازی و ریکاوری بودیم.

او درباره شرایط تیمی ذوب آهن گفت: شرایط ویژه‌ای داشتیم و در ۳-۲ هفته اخیر با ترافیک سنگین بازی‌ها روبه رو بودیم. از روند تیم راضی هستم و با دریافت گل روند بازی را تغییر دادیم. البته در ابتدای وقت اضافه دوم دو موقعیت داشتیم که می‌توانستیم به گل برسیم.

وی ادامه داد: در ابتدای وقت اضافه یک موقعیت خوب داشتیم که می‌توانستیم بازی به سود ما برگردد، تراکتور تیم بسیار خوب و پرمهره‌ای است و قسمت ما برد نبوده است، با توجه به اینکه لیاقت این را داشتیم به مراحل بالاتر جام حذفی برویم قسمت نبود که این اتفاق بیفتد، شنیدم که فرزند هوادار مرحوم تراکتور در ورزشگاه بوده است و خیلی از این پیروزی خوشحال شده است، شاید این اتفاق هم یک قسمتی از زندگی است که رخ داده، وظیفه ما در فوتبال شادی مردم است.

ربیعی افزود: سه روز وقت داریم تا ریکاوری کنیم و آماده بازی بعدی شویم، تیم تراکتور از بازی قبلی تا این بازی از لحاظ مدل بازی تغییر کرد و همه توپ‌ها را از خط دفاعی بلند می‌زد و سعی می‌کرد با بازی بلند توپ را به فرارهای پشت دفاع برود یا برای توپ‌های سوم برنامه ریزی کند.

او در انتهای صحبت‌های خود گفت: ما از دقیقه 68 با تغییر آمدیم، گل زدیم و ادامه دادیم، مدل بازی در جام حذفی برای هر دو تیم احتیاط می‌آورد، چون این بازی باید برنده داشته باشد، گاهی ریسک می‌کنید و گاهی احتیاط می‌کنید، ما در نیمه اول دو بازیکنمان را از دست دادیم و مجبور شدیم تعویض اجباری کنیم، در اتفاقی نادر مهرداد رضایی بازیکن ما با داور برخورد کرد و مصدوم شد! البته تیم داوری عملکرد خوبی داشت و به صحنه‌ها نزدیک بود.

دیگر خبرها

  • مارتین آنسلمی در مسیر موفقیت؛ بیلسای بعدی آرژانتین کیست؟
  • غایبان سپاهان برابر پرسپولیس
  • ربیعی: قسمت بود ببازیم و هوادار تراکتور خوشحال شود
  • شکست تیم ملی ایران برابر ازبکستان در نیمه اول
  • برنده پلی‌آف آخرین مسافر آسیایی جام‌جهانی / افغانستان و قرقیزستان به‌دنبال کسب سهمیه پنجم
  • رویارویی حساس قرقیزستان و افغانستان
  • قرقیزستان حریف افعانستان برای صعود به جام جهانی
  • ایران به عضویت سازمان جهانی ارزیابی و انطباق درآمد
  • ایتالیا هم زانو زاد: والیبال ایران در جمع ۴ تیم برتر جهان
  • پیروزی تیم فوتسال افغانستان در برابر عراق